Amb la unanimitat de tot el Consistori de Felanitx es va aprovar la moció presentada pel Bloc per Felanitx perquè l'Ajuntament "reclami a l'Estat la negativa a pagar els 507.934,93 euros que aquest li reclama per la bestreta de l'any 2009". D'aquesta manera, a partir de l'aprovació d'aquesta mesura, l'Ajuntament haurà "d'estudiar la forma de reclamació judicial per evitar el pagament d'aquests doblers i coordinar les accions amb els altres municipis de les Balears (de moment Pollença) que puguin expressar la mateixa reclamació".

La moció presentada pel portaveu del Bloc, Joan Xamena, va encaminada a "millorar el model de finançament local". Xamena, en la moció, recorda que "una xifra com la de 507 mil euros és difícilment abordable amb els actuals pressupostos i les retallades d'ingressos dels comptes municipals, als quals, a més, cal sumar els 297.311,72 euros que l'Ajuntament de Felanitx ja està tornant en terminis corresponents a l'exercici de 2008".
Aquestes sumes es corresponen a la bestreta de la quota amb la qual l'Estat finança anualment els municipis, xifra que es calcula d'acord amb la previsió dels ingressos tributaris de l'IRPF i l'IVA.

Tots a l'una

Els diferents grups municipals de l'Ajuntament -PP, PSOE i Lliga– se sumaren a la proposta del Bloc, ja que consideraren també, com assenyalava Xamena en la seva moció, que "l'Ajuntament assumeix en moltes ocasions competències que no li són pròpies, serveis que hauria d'assumir el Consell, el Govern o l'Estat". Finalment, Joan Xamena assenyalà que "és necessària una reforma integral del sistema de finançament local" i afegí que "és especialment greu la situació d'espoli fiscal que pateixen els territoris dels Països Catalans a mans de l'Estat espanyol".

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *