Després dels excessos que es produïren durant el matí del dia de Sant Agustí a davant el Convent i que són noticia arreu de Mallorca, des del Bloc per Felanitx volem mostrar el nostre rebuig pels actes violents, increpadors o d’abús de poder que es varen produir i que en cap cas no haurien de servir per desprestigiar una celebració que històricament ha esdevingut  reconeguda, modèlica i envejada.

Volem ser expressament contundents en el nostre més absolut suport a la colla d’El Coso que aquests dies és objecte d’una multitud de crítiques per part d’un sector que intenta generalitzar el comportament d’una minoria per criminalitzar un col·lectiu amb més de 25 anys d’història i que en gran part és el responsable dels canvis i el nou prestigi que ha assolit la diada de Sant Agustí, a la qual assisteix molta gent d’altres pobles. Agraïm i compartim el comunicat de l’organització condemnant els aldarulls.

Ens volem solidaritzar amb les víctimes de la situació que es va crear: amb els polítics que varen ser objectes d’agressions i amb les moltes persones que varen resultar afectades per l’ús indiscriminat d’esprai irritant que va fer la policia local, complicant encara més les coses. La majoria d’aquestes persones (infants inclosos) eren simples espectadors i no els causants de cap aldarull.

Així que ara creim que és el moment d’aclarir responsabilitats, tant entre els cossos de seguretat locals, com entre els que encara no entenen la diferència entre reivindicació i violència. No estaria de més, per altra banda, que qui hagi comès errors demani disculpes públicament. Només així es podran adoptar les postures necessàries per tal que en un futur vinent no es tornin a repetir situacions lamentables com les del passat diumenge.

Per això, tal i com el seu nom indica, les festes populars han de ser del poble, creim que així hauria d’haver estat i així hauria de ser d’ara endavant.
Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *