A les entrevistes publicades pel setmanari Felanitx, el candidat del PP, Gabriel Tauler, deia que negociaria amb la resta de forces polítiques les assignacions dels regidors del govern i de l’oposició. Vet ací una primera qüestió que donarà el to de veu de la majoria absoluta dels propers quatre anys.

A la legislatura 2007-2011, tres regidors del PP cobraven dedicacions quasi-exclusives, el batle tenia unes retribucions especials, cinc regidors cobraven uns 1800 euros bruts al mes i encara hi havia dos càrrecs polítics més a sou (“assessors”, se solen dir). I no direm noms per no fer llarg. Tot això, no per les necessitats de l’Ajuntament, sinó per les necessitats del PP de fer una candidatura.

Tauler no necessita negociar res amb l’oposició. Pot fer-ho, si vol. I si no vol, pot estalviar-se la reunió. Amb qui haurà de negociar els sous i les dedicacions exclusives és amb el seu propi partit i amb el seu equip. Hi ha molts de candidats a viure de la política (de fet, per això anaven a la candidatura) i en canvi els temps demanen molta austeritat i unes assignacions molt austeres per als responsables polítics.

Insistim, vet ací la primera pedra de toc de la legislatura. Si la majoria absoluta els ha pujat al cap, en lloc de baixar la quantitat total que l’Ajuntament destina a pagar els seus polítics, l’augmentaran. A principis de juliol ho sabrem. La sortida previsible serà que alguns dels regidors de l’equip de govern també tenguin un càrrec al Consell o al Govern compatible amb el de regidor i que cobrin de l’altra institució (una direcció general de transports, per exemple o un càrrec de cap de gabinet), renunciant a la paga felanitxera, permetent així que els que no tenen altre càrrec que la regidoria puguin cobrar-la a preu de dedicació exclusiva.

El Bloc per Felanitx demana públicament moderació, sentit comú i adaptació a la realitat econòmica de les assignacions de regidors de l’equip de govern i de l’oposició:

  • El cost econòmic dels polítics de l’Ajuntament de Felanitx no ha de superar el 2% del pressupost de la institució.
  • La no contractació de cap assessor.
  • Els regidors de l’equip de govern  que tenguin dedicació exclusiva, l’han de tenir completa (i no parcial fent una altra feina) i ocupar les regidories clau del govern municipal. Els que no tenguin dedicació exclusiva han de ser remunerats per assistències de manera proporcional a la seva dedicació real. En cap cas no pot haver-hi més de quatre dedicacions exclusives, comptant la batlia.
  • Cal reduir el nombre de comissions retribuïdes ,però no de plenàries ordinàries anuals (una al mes, exceptuant el gener i el setembre) per una qüestió de principis democràtics i de transparència.
Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *