Senyor batle, companyes i companys de consistori, autoritats, ciutadans i ciutadanes:

A l’àmbit local, aquesta nova legislatura que avui encetam no es diferenciarà molt de l’anterior, el repartiment de les forces polítiques, si fa no fa, són per l’estil. Però vendrà marcada per una temàtica molt important: l’economia.

Per a qui té la responsabilitat de governar, no seran temps de grans infraestructures, ni de grans inauguracions. Seran temps d’estrènyer-se el cinturó i de menjar ciurons. L’equip governant tendrà l’oportunitat de demostrar que sap governar en temps de vaques grasses i de vaques magres. Esperem que aquesta legislatura, com l’anterior, no estigui marcada per l’augment dels imposts i que l’equip governant sàpiga fer feina sense incidir en la pressió fiscal. Des d’aquí, el Bloc per Felanitx, vol donar una mà al govern a l’hora d’adoptar mesures que serveixin per millorar aquesta situació, tot i que puguin ser impopulars: baixada de sous, reducció d’assessories, reduccions de despeses innecessàries… tal vegada ara sigui el moment de petites obres de millora que no duguin una despesa de manteniment: asfaltar carrers, arreglar canonades d’aigua, arreglar zones esportives, deixar que les places siguin per a les persones i no pels cotxes, arreglar camins…

A més, i defensat per tots els partits polítics, tenim una gran fita: revitalitzar el centre de Felanitx. Per dur a terme aquest projecte cal i és necessari un consens entre tots els partits i totes les organitzacions socials i ciutadanes relacionades. Cal que facem una planificació a llarg termini de com volem que sigui en el futur el centre i no ens podem equivocar.

Tampoc no hem de deixar de banda els comerços, les indústries, el mercat municipal i com no la revitalització del polígon industrial. En definitiva fer que el motor econòmic de Felanitx es torni posar en marxa.

Tres temes interessen molt als felanitxers: El castell de Santueri, ara que s’ha iniciat l’expedient de expropiació hem d’estar ben atents i pressionar perquè segueixi endavant, el Sindicat i l’Hospici. Hem de fer feina per poder solucionar-los.

El PP té majoria absoluta al consistori, té el suport del govern insular i el del govern autonòmic i qui sap si també tendrà l’estatal. Per tant no té excuses. Ja no podrà dir que les institucions supramunicipals no l’escolten. Ara s’ha de fer sentir i ben fort. Què més necessita?

Sabem que l’equip governant ha augmentat de regidors respecte a l’anterior legislatura, beneficiat en gran mesura pel càstig que els ciutadans han donat al Partit Socialista, però sabem que aquesta situació no li ha de pujar al cap. Esperam que sàpiga dialogar i que no abusi de la seva posició dominant. Es bo recordar-li que en aquestes eleccions unes 443 persones han deixat de donar-li suport i que més de la meitat de la població, quasi un 64%, va votar una opció que no era la seva. Tot això esperam que serveixi perquè reflexionin.

El Bloc per Felanitx és a dia d’avui una coalició d’arrels felanitxeres i marcat perfil independent respecte als partits que li han donat suport. Volem que tota la ciutadania de Felanitx tregui profit d’aquesta manera de fer política local. Per això, el Bloc seguirà fent oposició en la mateixa línia de la legislatura anterior: propostes i crítiques en positiu a partir del propi programa electoral, informació als ciutadans, diàleg, compromís ciutadà i control de l’equip de govern. Tot això amb una perspectiva progressista i nacionalista.

Els tres regidors que formam el Bloc per Felanitx som novells en aquesta nova aventura, a diferència de l’equip de govern que ha sofert pocs canvis dins la seva composició, nosaltres demanam disculpes per les possibles errades que poguem cometre. Això si, posarem tot el que poguem i sapiguem de la nostra part per realitzar una feina d’oposició constructiva i coherent. Així mateix aprofitam per excusar l’absència de la nostra regidora Carlota Socias en aquest acte d’avui, ja que tenia un compromís adquirit anteriorment a l’acceptació de la seva candidatura. Sabem que li sap molt de greu no poder ser avui aquí entre nosaltres.

En definitiva avui és un bon dia perquè tots els aquí representats facem un esforç aquests pròxims quatre anys per aconseguir que Felanitx torni ser el que era, un referent a Mallorca i un orgull per a tots els felanitxers.

Enhorabona, Biel.

 

 

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *