Dissabte passat dia 3 de gener, hi va haver una reunió del Bloc per Felanitx amb la presència de dirigents autonòmics dels quatre partits que integren la coalició. Un d’ells era Gabriel Barceló, secretari general del PSM i líder del Bloc per Mallorca. Un dels objectius principals de la reunió era donar un impuls a les peticions que el Bloc per Felanitx fa al pacte de govern (PSOE-UM-Bloc) per Balears i per Mallorca. Es tracta de temes exclusivament felanitxers sobre els quals ja hi havia hagut nombrosos contactes entre els regidors del Bloc per Felanitx i els gestors de les àrees al Consell i el Govern, però que ara, a l’any central de la legislatura, convenia concretar formes i dates.Les tres principals línies de demandes són: en primer lloc, temes de patrimoni històric i cultural. En concret, el Castell de Santueri, es Sindicat i els Clossos de can Gaià. Cadascun té una problemàtica diferent, si bé l’estat de conservació del Castell afegeix urgència al seu cas.En segon lloc, temes de transport públic. Felanitx queda fora de les principals vies de comunicació (carretera i ferrocarril) i el transport públic és molt deficient. Cal que Felanitx formi part de la planificació del transport públic del Govern (preferiblement mitjançant tren), que es completi la nova ronda fins a la carretera de Manacor i que s’elimini del Pla de Carreteres la ronda que enllaça la carretera de Santanyí i Portocolom per Son Quelles per innecessària i impactant.I en tercer lloc, polítiques socials i d’habitatge. La necessitat d’augmentar places de centre de dia per a la tercera i discapacitats, per una banda. I la necessitat d’envestir a la contradicció de falta d’habitatge assequible i l’excés de cases buides en mal estat al centre del nucli de Felanitx.Aquestes són les tres grans línies de peticions que el Bloc de Felanitx fa a Govern i Consell a través dels seus representants polítics a aquestes institucions i a través dels seus dirigents autonòmics. Això no vol dir que ens oblidem d’altres temes felanitxers necessaris ni d’altres temes importants (educació, sanitat, medi ambient, etc.), però les cartes als reis han d’acabar a qualque lloc. Feliç 2009!

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *