L’objectiu de la columna d’avui és proposar una senzilla actuació municipal de col·locació d’indicadors per ajudar a orientar els conductors –i peatons- que no coneixen bé el poble i, de retruc, donar una mica més de fluïdesa al trànsit dins el nucli de Felanitx. El trànsit dins Felanitx és un merder. I els remeis són difícils. No es tracta de debatre el tema una vegada més ni de lamentar la situació. Ni tan sols de modificar els principals eixos de trànsit.

En les condicions actuals, una sèrie d’indicadors estratègicament situats ajudarien molts conductors –i peatons- a trobar el que cerquen. La rapidesa amb què s’han variat alguns indicadors per reorientar el personal cap al nou centre de salut dóna a entendre que no seria molt difícil fer el mateix amb la resta de fites del poble.

A la Plaça d’Espanya hi ha un plànol de Felanitx. No se’n podrien posar tres o quatre més a altres llocs?

No es podrien dissenyar uns plafons informatius visibles des dels principals eixos de trànsit assenyalant cap a on es troben l’Ajuntament, la policia local, el registre de la propietat, el mercat, les escoles, la casa de cultura, el Soib, el Convent, correus, etc. etc? Els indicadors, per cert, no poden oblidar les sortides del poble en les principals direccions. Dissortadament, el que no poden indicar són aparcaments públics. No es tracta de caure en l’absurd d’omplir cada façana amb indicadors. El sentit de la mesura ha de dirigir l’operació.

Amb cura d’evitar l’impacte visual (hi ha molts exemples a seguir), uns plafons discrets indicant els principals punts d’interès del poble i ben situats ajudarien els usuaris del laberint a trobar el que cerquen. Algunes cantonades de Felanitx demanen a crits els indicadors. Exemples: el cantó Abeurador-Nunyo Sans, Aigo-costa de sa Plaça i el sublaberint Aigo-Horts-Pare Aulí-Costa i Llobera-Marian Aguiló. A un altre redol, Mateu Obrador-Antoni Maura i Llana-Mar. Amb un estudi una mica detallat, segur que en trobaríem d’altres.

Realment no s’explica que una destinació turística de tanta de tradició pensi tan poc en com informar les visites. Facin una volta per Felanitx amb ulls de visitant disposat a veure el més interessant del poble o que necessita resoldre un assumpte a partir només de la informació disponible. Es una experiència interessant i no és necessari posar-se sandàlies amb calcetins.

(publicat al setmanari Felanitx)

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *