El Bloc per Felanitx proposa paralitzar la construcció de la casa quarter de la Guàrdia Civil a Felanitx a l’antiga possessió de Sa Torre i destinar aquest lloc de propietat municipal, amb unes immillorables vistes sobre Felanitx i part d’altres municipis, a usos compatibles amb la seva condició de mirador i de lloc d’interès històric. La construcció del quarter de la Guàrdia Civil es podria replantejar a un solar proper a la ronda nord ara en construcció i no destinar així un lloc privilegiat i públic del municipi a un ús tan prosàic com són unes dependències policials. Durant aquesta setmana, el Bloc ha entrat un escrit a l’Ajuntament de Felanitx amb aquesta proposta.

Tot i fer-nos càrrec de la provisionalitat de les instal·lacions de la GC a Felanitx i de la necessitat d’un nou quarter per al bon compliment de les seves funcions, creim que s’hauria de construir un quarter (i no una casa quarter!) a un lloc menys privilegiat paisatgísticament i més accessible. Endarrerir unes obres ja licitades genera una sèrie de dificultats i de despeses, sens dubte, però seguir endavant és gairebé incompatible amb la possibilitat de dedicar Sa Torre, per exemple, a mirador de Felanitx o de recuperar els valors històrics del lloc. El Bloc per Felanitx admet que hauria estat més adient fer aquestes propostes uns anys enrere, però que tenim encara temps per esmenar parcialment un error.

Malgrat haver estat enderrocat l’edifici de l’antiga possessió, encara hi ha prou motius d’interès històric –segurament els més valuosos- en el Puig de Sa Torre, com per per fer-hi unes prospeccions que permetin treure a la llum les restes de la torre medieval de defensa i tal vegada restes àrabs. Un cop avaluat l’abast i el valor del que hi ha sota terra, es podria decidir quins usos serien compatibles amb la seva conservació.

Els regidors dels partits que ara integren el Bloc, durant la legislatura passada, varen posar un major èmfasi en la necessitat de mantenir el contenciós que havia interposat l’Ajuntament per defensar la propietat municipal del lloc i en l’anacronisme que suposa construir residències per als guàrdies en el propi quarter.

 (publicat al setmanari Felanitx)

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *