Diumenge 5 d’agost: un seguit de cotxes de turistes procedents de l’Avinguda Argentina prenen pel carrer de sa Llana. Volen anar al centre o al mercat. Hi ha una fletxa que els ho indica. El que no saben és que no podran aparcar al centre i que si baixen pel carrer de la Mar, o bé pel carrer d’es Proïssos tornaran a la Plaça del Coso o bé pel carrer de s’Aigo seran expulsats del centre de Felanitx.

Anècdota real d’un dia de l’estiu de l’any passat: un cotxe de mallorquins aturat al carrer del Badaluc demana a una dona com sortir del poble. La dona ofereix tota classe d’explicacions i acaba amb un “no vos podeu perdre mai”.

La via de ronda famosa no ho arreglarà tot. Necesitam un pla de trànsit interior amb aparcaments (no al centre-centre, però si a una distància caminable) i indicadors amb sentit. Fer aparcaments públics a Felanitx és complex, però posar una sèrie d’indicadors i de senyals de trànsit que diguin per on has de prendre si no coneixes el poble, fins i tot el pressupost de l’Ajuntament de Felanitx ho pot assumir.

L’equip de govern del PP, en el tema del trànsit, va perdre quatre anys sense cap solució. Ni una. La via de ronda millorarà moltes coses i està molt bé arreglar el carrer de la Mar i el de s’Abeurador (sempre i quan no es faci al mateix temps que la ronda), però no ens podem permetre una altra legislatura sense que els turistes i els no turistes sàpiguen on han d’aparcar. Ens agradaria que venguessin en transport públic, però això no passarà per ara.

Peatonitzacions, anell d’aparcaments a la perifèria del centre, facilitats a les bicicletes, campanyes informatives, bones indicacions, implicació del comerç i del món escolar,… Començar a planificar i a parlar-ne ara, atrevir-se amb propostes valentes, millor solucions discutibles que no res, etc., però no pot passar una altra legislatura de paràlisi política en el tema del trànsit enlluernats pels miracles que farà la ronda.

(publicat al setmanari Felanitx)

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *