A la Plenària del passat dia 6 d’agost, el grup municipal del Bloc per Felanitx va presentar una moció urgent que va merèixer el suport unànim de tots els grups. La moció deia textualment així: “Tot i la propera inauguració del nou Centre de Salut de Felanitx, és una realitat que l’atenció sanitària primària als nuclis de Portocolom, S’Horta i Cala Ferrera està molt lluny del que requereix el creixement poblacional i del nivell que seria desitjable, tant pel que fa a horaris, disponibilitat de serveis i instal·lacions.

Per això, es proposa al Ple de l’Ajuntament de Felanitx, l’adopció del següent acord:

-Instar la Conselleria de Salut a la revisió de l’atenció sanitària (horaris i serveis) que es presta a Portocolom, S’Horta i Cala Ferrera i de les instal·lacions on es practica amb la finalitat d’adequar-la a la realitat demogràfica i a les demandes socials.”

El municipi de Felanitx necessita una revisió del seu mapa sanitari. El nou centre de salut oferirà un millor servei, sens dubte, però l’atenció primària als nuclis esmentats a la moció necessiten, com a mínim, millors instal·lacions, la creació d’un servei urgències, reforçar l’atenció pediàtrica i en general una ampliació de l’horari d’atenció als usuaris.

Entenem que és una bona iniciativa el fet que a principi d’aquest període polític que ara tot just s’ha iniciat l’Ajuntament remeti un acord de Ple a la Conselleria de Salut expressant una demanda tan evident, la qual ens agradaria veure aviat convertida en planificació i a continuació convertida en realitat. Potser l’Ajuntament, si hi ha reacció positiva des de la Conselleria de Salut, hagi de fer algun esforç per facilitar les coses. Estarem atents. De moment, hi hem posat un gra d’arena.

(publicat al setmanari Felanitx)

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *