Senyora batlessa, companyes i companys de consistori, autoritats, senyores i senyors:

El passat dia 27 de maig, el PP va guanyar les eleccions locals de Felanitx i, per tant, els toca governar aquest Ajuntament. Ara, ja no és novetat que sigui una dona qui ocupa la batlia i ens alegram que la gran renovació de regidors entre la legislatura passada i la que ara encetam aporti més dones a la Sala, tot i que nosaltres no hem contribuït a aquest canvi.

Des de la presentació de la candidatura del Bloc per Felanitx al desembre passat fins al darrer dia de la campanya electoral hem posat damunt la taula propostes compromeses amb aquest municipi i una manera honesta i directa de presentar-les. Així serà la nostra tasca d’oposició: compromesa, directa i honesta. Les distintes sensibilitats polítiques que conviuen dins el Bloc tenen en comú la idea de transformació de la societat a la qual ens ha tocat viure a partir d’idees avançades i els tres regidors que hem resultats elegits no les perdrem de vista mentre ens aplicam a la política real d’un ajuntament.

Per una qüestió de principis, la nostra feina d’oposició estarà al servei de tota la ciutadania de Felanitx i dels interessos generals, no tendrà enfocs partidistes i serà lleial a aquesta institució. Som, em primer lloc, regidors de Felanitx i, després, regidors del Bloc. Tots els grups municipals han de saber que analitzarem les seves propostes i que després hi donarem suport o no n’hi donarem, però sempre justificadament. Ens interessen tots els temes (els comptes de l’Ajuntament, els nuclis, l’urbanisme, l’educació, les festes, el comerç, etc.) i ens implicarem en el seu tractament. No estarem al marge de cap ni un.

Des del Bloc per Felanitx, ens situam ideològicament molt enfora del PP, de les seves polítiques i de la seva manera de fer les coses. Fa quatre anys, a la constitució del passat ajuntament, vaig dir que el PP havia dit la mentida més grossa de la democràcia espanyola quan va justificar la guerra d’Iraq amb un armament que no existia. Aquella mentida va ser superada dia 11 de març del 2004, amb una mentida encara més grossa: atribuint a ETA els atemptats de Madrid perquè el PP creia que li convenia electoralment i per justificar el seu discurs d’extrema dreta. Així és com veim el PP, com a un partit sense escrúpols en la lluita pel poder, disposat a les males arts per assegurar un vot més, com a primer causant de la degradació territorial de Mallorca en nom dels doblers fàcils, com el que posa en marxa IB3 contra la llengua catalana, com el que confon les coques de verdura amb les polítiques socials, capaç de dir que ha creat 15 places de centre de dia a Es Carritxó quan realment ha destinat els diners a una altra cosa o capaç de signar un certificat fraudulent. La indignació davant aquestes actuacions ens reforça les nostres conviccions ecologistes, nacionalistes i socialistes.

En aquesta línia política situam el PP que ha de dirigir Felanitx els propers quatre anys i per això farem, dins aquesta sala i a fora, tot el que la democràcia ens permeti per impedir que es tudin els doblers dels felanitxers o que els especuladors dirigeixin l’urbanisme de Felanitx. Però sobretot ens rebel·larem contra la divisió de la ciutadania entre bons i dolents, entre el PP i els altres, que tant s’ha propiciat des del PP durant la legislatura acabada.

Aquests tres regidors del Bloc per Felanitx venim amb ànim de feina i de col·laboració. Convertirem en acció política el que fins ara ha estat programa electoral: des de l’oposició es poden aconseguir moltes coses. No ens impressiona la majoria absoluta del PP, menys encara després d’haver viscut la passada legislatura assegut aquí mateix. Les nostres posicions polítiques a les antípodes del PP no ens impediran ajudar en tot el que sigui possible. Volem que el poble vagi bé. No volem que el poble vagi malament per tenir oportunitats d’erosionar el PP ni crear crispacions artificials. Les polítiques del PP i les seves formes ja ens donaran prou oportunitats de crítica. Crítica i col·laboració, anar al jutjat i votar sí, la Batlessa i alguns regidors ja saben com és aquesta manera de fer.

Felanitx compta amb tres regidors defensors del país, el territori i la seva gent, els quals des de posicions progressistes constituïrem una oposició sòlida i activa, una resistència optimista i persistent, com la gota d’aigua que acabarà esmicolant la roca.

Per acabar, en nom dels tres regidors del Bloc, vull demanar disculpes anticipades pels errors que humanament cometrem durant la legislatura, desitjar molts d’encerts a la batlessa, a l’equip de govern i a la resta del consistori i reiterar el nostre compromís ferm per treure endavant Felanitx.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *