La igualtat (o la desigualtat) entre homes i dones s’està convertint en un dels eixos centrals del debat social i polític. I és desitjable que sigui així, perquè la igualtat real és encara molt lluny. El poder polític i el poder econòmic són molt majoritàriament de sexe masculí, per posar l’accent sobre un dels molts temes que es podrien treure com a exemple. Enguany, el 8 de març ha afegit una reivindicació nova, en forma de vaga. Si les dones s’aturen, aleshores s’atura el món. El sentit de la vaga és que a l’àmbit laboral, el treball de les dones no resulta tan valorat com el dels homes i la diferència salarial n’és l’expressió més clara. I a l’àmbit domèstic, la vaga vol visibilitzar el treball no remunerat i no reconegut que recau molt desproporcionadament sobre les dones. No es tracta d’una exageració i no val recórrer a l’acudit fàcil dient que si els homes s’aturen, també s’atura el món. El Bloc per Felanitx dona suport, que quedi clar, a les reivindicacions del 8 de març i a la vaga en particular.

Les accions per passar de la igualtat de drets a la igualtat real a la nostra societat (o les accions per assolir un mínim de dignitat per a les dones a altres societats) són la base dels avanços. Sense feminisme, sense acció social, sense moviment, sense acció política,… i de manera continuada, no hi haurà avanços. La igualtat no caurà del cel.

En aquesta legislatura municipal, l’Ajuntament de Felanitx fa un esforç important per implicar-se a fons en aquesta qüestió: des de donar impuls a les dates del 25 de novembre i el 8 de març com a expressió de la reivindicació feminista, a preparar un pla d’igualtat o a ubicar a l’Estació Enològica un Espai de Dones; de la prevenció d’actitud sexistes a les festes, a iniciatives a les escoles; de la col·laboració entre institucions, a la feina amb associacions feministes o amb grups de dones.

El camí és llarg i és necessari fer arribar el missatge de la igualtat a persones de totes les edats i de tots els sexes. Queda assumida la igualtat de gènere com a una peça clau dels canvis que volem impulsar a la nostra societat.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *