La Plenària de dilluns passat va acordar treure a concurs la construcció i la gestió d’una deixalleria al Polígon, la reforma del parc verd de Portocolom i la recollida de trastos porta a porta. Aquesta licitació està reservada a empreses i entitats d’inserció social, de l’anomenat tercer sector. Una vegada construïda, Felanitx comptarà amb dues instal·lacions modernes de gestió de residus que no es poden depositar als contenidors i un servei local de recollida de mobles i altres residus voluminosos, prèvia telefonada. Tot aquest servei, com ara, quedarà en l’àmbit de les entitats d’inserció social, és a dir, l’empresa pura i dura no pot presentar oferta al concurs.

El Bloc per Felanitx, des de fa anys, considera que per fer avanços en neteja i gestió de fems al conjunt del municipi és imprescindible una instal·lació d’aquesta naturalesa. I també ho comparteixen els altres partits de l’equip de govern: per això el pacte signat fa dos anys ja recollia aquest projecte.

El PP, en canvi, va votar en contra, a pesar que fa anys varen encarregar un projecte de deixalleria. El PP al·lega inexplicablement que es tracta d’una privatització, quan no hi ha res públic que passi a ser privat. Tot queda com ara: un servei pagat per l’Ajuntament amb els diners de tots a una entitat d’inserció social. I tampoc no li agrada que la concessió d’aquest servei públic sigui a 20 anys, condició necessària per a les entitats d’inserció social per les seves majors dificultats d’obtenir finançament en comparació a les empreses ordinàries. El PP ha trobat en la paraula “hipoteca” un cortina per amagar el seu desinterès per la gestió dels residus.

Les persones que duguin residus a la deixalleria (ferralla, poda, un moble vell, un sac d’enderrocs, un pot de pintura,…) quedaran a un registre amb el dni i la matrícula del vehicle per evitar abusos. El servei serà gratuït per als residents al municipi de Felanitx. Les empreses també hi tendran accés gratuït quan ocasionalment hi duguin els mateixos residus que hi podria dur una família. Les empreses també podran arribar a un acord econòmic amb els gestors de la deixalleria per dur-hi els residus de la seva activitat empresarial. Tant la deixalleria com el parc verd de Portocolom estaran oberts un mínim de 40 hores setmanals, inclosos el dissabte horabaixa i el diumenge dematí.

Un altre punt important de la Plenària de dilluns va ser el retorn de 600.000 euros als bancs, un préstec que s’havia sol·licitat enguany mateix per fer front a l’aportació municipal a la reforma de l’Hospici. Préstec i retorn del préstec dins el mateix exercici pressupostari per poder fer ús del romanent de tresoreria i evitar les restriccions de la llei Montoro.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *