Les dues darreres edicions del setmanari, segurament reflectint les múltiples opinions que s’expressen dins Felanitx, inclouen diversos comentaris sobre el futur de l’Hospici. El canvi d’any i l’aprovació del pressupost municipal va propiciar que el tema tornàs a sortir als mitjans de comunicació.

Des del Bloc per Felanitx, fa estona que explicam que una residència només per a persones nascudes a Felanitx i a baix cost gràcies a la caritat d’unes religioses és un projecte inviable i fins i tot contrari a les lleis europees. Aquella manera de gestionar l’Hospici no tornarà.
El pacte de governabilitat que el Bloc va subscriure juntament amb PI i PSOE diu que es regularitzarà la situació jurídica de l’Hospici i les propietats a fi que es converteixin en públiques (de l’Ajuntament), que s’estudiarà la participació d’altres administracions en el projecte i que s’obrirà un centre de dia mentre es planifica i s’executa el projecte complet.
Des de fa uns dies (només uns dies), la propietat de l’Hospici i les portasses de darrera és de l’Ajuntament de Felanitx. La propietat d’altres immobles de la ja desaparescuda Fundació encara no ha revertit a l’Ajuntament, però en un futur hi revertirà.

Tant la consellera de Serveis Socials del Govern de les Illes Balears, Fina Santiago, com la consellera de Benestar i Drets Socials del Consell de Mallorca, Margalida Puigserver, han inclòs en els seus respectius pressuposts de l’any 2016 una partida destinada a l’Hospici de Felanitx. Però més important encara, comptam amb el seu compromís per concertar places de centre de dia, és a dir, per aportar una quantitat mensual per plaça, sense la qual els costos haurien de recaure només sobre els usuaris i l’Ajuntament. Una situació insostenible en l’actual marc de finançament dels ajuntaments o sense una pujada forta d’imposts, que no vol ningú i que l’actual equip de govern no aplicarà.

Tots sabem –inclòs el govern- que el centre de dia que el PP va construir a es Carritxó no és un centre de dia, sinó un local social. I que el centre de dia de la residència d’assistits de Sa Mola encaixa malament a les instal·lacions de la residència. Per tant, d’entrada l’Hospici serà a curt termini un centre de dia, però les instal·lacions són immenses i està previst que vagi afegint serveis assistencials d’acord amb les noves maneres d’entendre els serveis socials per a la tercera edat i altres col·lectius.

Un element important de tot plegat és la informació i la participació ciutadana. No ho dubtin, hi haurà una assemblea ciutadana per parlar de l’Hospici i del seu futur a curt, mitjà i llarg termini.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *