La majoria absoluta del PP a l’Ajuntament de Felanitx va aprovar dilluns el Pressupost de la institució per al 2015. A criteri del Bloc, torna a ser un pressupost sense iniciatives polítiques de calat, sense incidència en els grans temes del municipi, molt continuista respecte al que està en vigor i molt electoralista, ja que vol entretenir el personal amb despeses que criden l’atenció, però de molt discutible prioritat. Si hi afegim l’afició del PP a canviar doblers d’una partida a l’altra durant l’any (darrerament ha estat una exageració, només possible en temps de majoria absoluta), aleshores tot plegat resulta que el Pressupost és l’exemple més acabat de la falta de rumb polític del grup governant. Com podria el Pressupost deixar veure les idees del PP per resoldre els grans temes pendents del municipi si no existeixen tals idees?

Asfaltar carrers sense un pla de reformes a llarg termini (per què aquest carrer i no un altre? Quina serà la propera actuació?) i sense alternatives d’aparcament ens passarà factura. Destinar la major inversió del 2015 al camp de futbol de S’Horta sense explicar per què aquesta és la principal necessitat del municipi en el 2015 és una irresponsabilitat, pur electoralisme.

Una milionada d’euros se’n van a arreglar carrers i a tornar doblers als bancs (un deute, per cert, generat durant els primers anys de govern del PP, amb Biel Tauler de regidor d’hisenda i pressuposts). Això està bé, però no és suficient. Hauria d’estar millor i haver valorat la possibilitat de destinar aquests recursos a una residència o al proveïment d’aigua potable a Portocolom. Però manca un requisit indispensable: iniciativa política i gestió política amb els llums llargs!

El Pressupost del 2015 no és el pressupost d’un municipi brut, en decadència i amb importants dèficits socials i d’infraestructures. Es el pressupost d’uns panxacontents amb l’única aspiració de seguir en el poder per viure de la política que proposen quatre inversionetes lluentes per veure si passam l’any electoral. Faria falta un pressupost amb risc polític, amb la vista posada en el 2025, amb concentració d’inversions en els grans temes (residència, aigua potable, neteja, promoció econòmica, etc.)

Tornem-hi: 16 milions d’euros que no faran coneixedor dins Felanitx.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *