Molt sovint llegim en aquest mateix setmanari les queixes dels felanitxers per la falta d’assistència als actes que organitza el Centre Cultural. Creim, que tot i que alguns actes són de qualitat, no són atractius per la majoria de felanitxers i per tant no desperta l’entusiasme entre la població. Hem pogut comprovar aquesta setmana que l’assistència a un acte depèn de l’interès que desperti entre la majoria de la població. Xerram de l’extraordinari concert “S’Estol entre músics” organitzat per S’Estol des Gerricó en el seu 50è aniversari. Un concert on hi varen participar 20 grups felanitxers, 4 corals i la Banda de Música. Un concert que es va haver de repetir el diumenge per la gran expectació que va tenir, i així i tot, molts felanitxers es van quedar sense poder-ne gaudir. Des d’aquí volem donar l’enhorabona a S’Estol des Gerricó per la gran feina feta així com també a tots els grups que hi varen participar, demostrant que a Felanitx tenim grans músics. Animam a S’Estol a què facin un darrer esforç i editin en un CD aquesta gran feina feta, ja que mai havíem tengut un acte on hi participassin tants de músics felanitxers. També animam al nostre Ajuntament a què col·labori al màxim possible perquè es pugui dur a terme aquest projecte.

S’estol des Gerricó és una associació cultural que tots els felanitxers estimam i que consideram que no ha rebut el suport institucional ni econòmic suficient per tal de dur endavant totes les activitats que han realitzat enguany. La majoria de despeses dels nombrosos actes que han duit a terme han estat a càrrec de S’Estol. Amb això volem criticar la falta de suport per part de l’Ajuntament que tenen els actes que no estan organitzats institucionalment.

També ha quedat palès la manca d’equipaments adequats per a fer els concerts com el d’aquest cap de setmana. Tenim un Auditori que no està pensat per a fer concerts, amb un escenari petit, on els cantaires de les corals i músics de la banda pareixien sardines i una falta d’espais addicionals pels artistes, per això es varen haver de muntar unes carpes a l’exterior de l’Auditori. Veim com els nostres veïnats de Manacor, Porreres, Vilafranca, Santanyí, que tenen uns teatres molt més ben equipats, organitzen fires, festivals… que atreuen molta de gent de fora. S’ha demostrat que Felanitx, si aprofundim en la vessant artística, no tenim rival. Tenim un conservatori professional de música, tenim músics, pintors, escultors… Val la pena dedicar-hi més recursos i més voluntat política, però com tots sabem… la Cultura no fa vots.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *