Després que més del 80% dels pares i mares triassin educar els seus fills en català, el govern de Bauzá ja hauria d’haver entès que els seus plans per arraconar la llengua pròpia de Mallorca de l’educació no comptava amb el suport que ells esperaven.

Després de l’ampli rebuig expressat pels professionals de l’educació als primers esborranys del decret de trilingüisme, el govern del PP ja huaria d’haver aprés que amb presses, sense recursos i sense consens no es podien fer canvis tan grans en el sistema educatiu, i encara manco a cop de decret i de manera unilateral i autoritària.

Després que molts centres educatius presentessin projectes lingüístics propis, consensuats entre tota la comunitat educativa (mestres, professors, pares i mares, alumnes…), en Bauzá i els seus consellers ja haurien d’haver vist que qui més coneix la situació de cada centre és, precisament, la gent que ho toca cada dia i no un govern obsessionat amb passar la seva ideologia per sobre de la realitat.

Després de l’èxit de la vaga de mestres, i del suport que està tenint a tota la societat i molt especialment per part dels pares i mares d’alumnes, ja haurien d’haver vist que els mallorquins no ens pensam resignar i que estam disposats a lluitar per defensar una educació de qualitat i en català.

I ara, després d’haver vist com, a la manifestació més gran de la història de Mallorca, més de 90.000 persones demanaven la retirada immediata del TIL, ja és ben hora que aquests governants s’ho repensin, surtin de les seves posicions intransigents i rectifiquin d’una vegada.

A la propera plenària, dilluns que ve a les set del vespre, la marea verda hi de ser present. L’Ajuntament de Felanitx s’ha de sumar a les moltes veus que ja han demanat al Govern que emprengui un nou procés amb la comunitat educativa, amb l’objectiu d’arribar a un consens per millorar l’ensenyament de llengües. Estam segurs que els membres locals del PP també volen el millor per als nostres alumnes, i per això els demanam que ens facin costat i també s’hi sumin. I per deixar clar, una vegada més, que això no és cosa de quatre moixos, que l’educació ens afecta a tots, que no ens podran imposar els seus plans i que no tenen més remei que asseure’s i negociar, vos demanam que vengueu i assistiu al ple amb el verd d’aquest justa reivindicació. Veniu a expressar el vostre rebuig a la imposició de models educatius autoritaris. Amb tots allà, no podran ignorar el nostre clam per una educació pública de qualitat i en català!

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *