Això és l’únic que podem dir enfront la postura del nostre equip de govern davant del finançament proposat pel govern del PP de Madrid per a les nostres Illes per al proper 2013.

Tots sabem, o al manco ho hauríem de saber, l’espoli fiscal al qual estan sotmeses les nostres Illes, ni mes ni manco que 3.500 milions d’euros anuals. Si ho comparem amb el que pateix Catalunya, uns 7.000 milions, escarrufa. Catalunya té una població d’uns 7.500.000 habitants mentre que a les Illes som 1.100.000 habitants. Amb una població set vegades mes nombrosa només pateixen, es un dir, el doble del dèficit que patim nosaltres, sent de les comunitats mes castigades per l’Estat Espanyol. Degut a això, a banda d’altres motius que tots sabem, estan demanant la independència per al seu poble, en canvi la majoria, no tots, de nosaltres estem tots satisfets amb el tracte que ens donen des de Madrid i ningú piula.

El projecte de Pressuposts Generals de l’Estat per a 2013 castiga les Illes Balears d’una manera execrable, les inversions a les nostres Illes passen dels 140,94 milions prevists per al 2012 a 78,72 milions per al 2013. Això suposa una reducció del 45,04% mentre la rebaixa mitjana per comunitats és del 16,10%.

La inversió per càpita a les Illes Balears serà de 70,70 euros, mentre la mitjana de l’Estat supera els 225 euros i a Castella Lleó, per exemple, la inversió per habitant arriba als 613 euros.

Les nostres Illes són novament les més castigades de l’Estat, però l’equip de govern del PP del nostre ajuntament no ho considera així. Ells estan molt contents perquè l’aportació per a l’ajuntament per al proper 2013 serà superior a la de 2012, o això es pensa el sr. Roig i per aquest motiu varen votar en contra de la moció que vam presentar a la darrera plenària de rebuig als pressuposts generals de l’Estat per al 2013.

Potser el regidor d’hisenda del nostre ajuntament ignora que els habitants de Felanitx, inclosos els de s’Horta, són habitants de les Illes Balears i per tant estan directament afectats pel finançament de les nostres Illes.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *