De les eleccions catalanes podem extreure un parell de conclusions.
Per una part, pareix que l'electorat, ha castigat el partit governant (CIU) en gran part per les retallades que ha anat fent all llarg d'aquesta  legislatura. A la gent no li agrada sofrir retallades en sanitat, educació, en les nòmines… Aquesta hauria d'esser una reflexió que hauria de fer el PP de les Illes. Basta de retallades!
Per altra part, és evident, que la gent ha votat clarament els partits que defensaven el dret a decidir la sobirania d'un poble. Partits com CIU, ERC, ICV-EUiA i la CUP han defensat el dret a l'autodeterminació. Aquesta partits han tret 87 escons i els partits espanyolistes 48. Els partits sobiranistes han sumat 344.735 vots més que no al 2010. Per altra part ERC, que defensa clarament la independència, ha doblat la seva representació, passant de 10 a 21 escons. Dóna que pensar.
Des del Bloc, com a partit que defensa el dret a l'autodeterminació del Països Catalans, apostam perquè el procés obert al Principat s'estengui a les Illes.
Un altre fet a destacar és el descens progressiu que sofreix l'esquerra espanyola i que pareix que no té fi, en canvi la dreta pareix no pesar-li suficientment el desgast del govern i de les mesures totalment antisocials que va duent a terme.
Per nosaltres és un satisfacció que la CUP hagi pogut tenir representació al parlament català (3 escons) la primera vegada que s'ha presentat. La Candidatura d'Unitat Popular és una entitat configurada com a organització política assembleària l'àmbit de la qual són els Països Catalans i que, partint de l'àmbit municipal, treballa per uns Països Catalans independents, socialistes, ecològicament sostenibles, territorialment equilibrats i no patriarcals. La CUP es diferencia dels partits polítics tradicionals que totes les decisions del partit les prenen els militants i no els càrrecs electes de cada partit. Alhora, promou el teixit associatiu i els moviments socials de les ciutats. Són un exemple a tenir en compte.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *