El tema de la recollida de fems està a l'ordre del dia. Per una part l’ex-batlessa i actual Consellera de Medi Ambient es troba en la disjuntiva d’aprovar un augment de la taxa d’incineració o importar fems de l’estranger a cremar als forns de Son Reus. No podem perdre de vista que importar fems de l’estranger és una mesura que perjudicarà, encara més, la imatge turística de Mallorca (com la corrupció i o els abusos urbanístics). Així mateix hem de tenir en compte la negativa “càrrega ecològica” que suposa el “turisme de residus” des d’on sigui fins a una illa. I tampoc no és el moment, en plena crisi, de pujar els preus de la taxa. Del reciclatge, ni en parlen.

Per altra part el nostre Ajuntament té feina i no la fa. El desembre del 2011 va acabar el contracte de recollida de residus urbans. El PP va decidir prorrogar un any més el contracte fins al desembre de 2012 i ara ja proposen una nova pròrroga fins al desembre de 2013. Com que el motiu no pot ser una bona gestió (a no ser que el PP estigui content amb l’actual recollida), el motiu ha de ser les poques ganes de fer feina i redactar les noves condicions de la recollida i treure el concurs. Des del Bloc per Felanitx, instam l’equip de govern a posar fil a l’agulla, a redactar una nou plec i a escoltar a tots els col·lectius afectats (comerciants, industrials, hotelers, associacions de veïns i a la resta de partits). Per fer això, s’han d’espolsar la vessa i s’han de tenir ganes de fer política en el bon sentit de la paraula, és a dir, de servir el poble. Es un tema massa delicat i costós com per anar-se’n de les seves sense escoltar ningú.

Des del Bloc demanam feina a les totes, diàleg amb tothom i una recollida de qualitat (netedat i separació de residus per poder reciclar) com més aviat millor.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *