Des del principi de legislatura la FAVF ha anat realitzant les Converses Ciutadanes, un espai per versar (posar en relació) sobre els diferents temes de la vida i la política del nostre municipi. Al llarg de les setmanes han anat convidant als regidors i regidores de l’Ajuntament de Felanitx, i el passat dimecres dia 6 de juny em va tocar a jo.

Vàrem parlar de molts i diversos temes però sobretot ens vàrem centrar en la participació ciutadana, en les seves potencialitats i en la importància de tenir un equip de govern que aposti per ella. Que impulsi processos participatius per millorar les condicions de vida del poble, per enfortir el compromís amb la ciutadania, i per afavorir una millora col·lectiva mitjançant la construcció de comunitat, la nostra comunitat. En aquest procés és necessària la participació de tothom, i les associacions de veïns i veïnes hi tenen un paper molt important, encara que com hem dit es necessita voluntat política.

Un altre tema que vàrem tractar va ser el de la policia local, un tema que preocupa als felanitxers i felanitxers. Què cal fer? És obvi que hi ha necessitat de canvi, d’identificar les competències, i de clarificar el poder d’aquest col·lectiu. La realitat és que hi ha inseguretat ciutadana i una creixent pèrdua de confiança amb la policia local de Felanitx i això s’ha de resoldre. Com ho podem fer? Hi ha opcions. Des del Bloc apostam per fer canvis estructurals, repensar les tasques i com aquestes arriben als ciutadans. Proposam la creació de la figura del Policia tutor, amb l’objectiu d’oferir un tracte personalitzat i ajudar a millorar la qualitat de vida de la ciutadania a través d’un servei preventiu i proper als problemes de la població.

Va ser un gust compartir idees i reflexions, i des d’aquí vull encoratjar a la FAVF perquè segueixi oferint aquests espais de diàleg que trobam que són ben necessaris. Enhorabona per la iniciativa!

Carlota Socias Puyol

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *