Dilluns passat, els tres regidors del Bloc per Felanitx varen votar no als Pressuposts de l’Ajuntament de Felanitx per a l’any 2012, tot i tractar-se del pressupost més realista i ajustat dels 9 anys de majoria absoluta del PP, tècnicament ben fet. El problema principal, sense comptar que una majoria absoluta presenti un pressupost al març i que no el pugui aplicar fins al mes d’abril, és que no aporta res de millora per al municipi, al marge del funcionament ordinari del propi consistori. Felanitx al desembre del 2012 no haurà notat res. No hi ha orientació política cap a res ni estímul de l’economia local. No sembla que a Felanitx es pugui crear un sol lloc de feina gràcies als 16 milions d’euros que, a compte de tots els residents a Felanitx, l’Ajuntament aboca dins el poble.

Hi ha moltes coses per comentar. Posem uns exemples: el PP diu que hi ha un superàvit de 74.000€ del 2011 quan es deuen uns 400.000€ en factures del 2011; segueixen les subvencions difícils d’explicar, sobretot en temps de crisi, mentre les partides a foment del comerç, el turisme i l’economia productiva són insignificants; s’ha retallat la partida de foment de l’ocupació, mira per on; i tampoc no es veuen els inicis de la necessària gestió de compres ni el final del fraccionament de contractes que estalviarien molts de milers d’euros. I un detall: per promocionar el turisme, es donen 4.000€ a l’Associació Hotelera. Sense comentaris.

Les inversions que es fan, sobretot per arreglar camins i carrers, segueixen sense dependre d’una planificació a mig o llarg termini, sinó que semblen fruit de peticions de veïns o de la inspiració d’algun pepero. Objectivament, no se sap per què s’arregla primer un carrer i no un altre. Aquesta falta de planificació ens fa perdre molts de doblers i no ajuda gens a fer inversions privades. En temps de crisi, cal ser més valents en les inversions per donar impuls a l’economia local, sobretot en inversions que redueixen despeses de manteniment. Veim també amb molta preocupació la insuficiència de les partides d’inversió en subministre d’aigua i clavegueram. Cal fer-hi més inversió i més feina per canviar o posar comptadors d’aigua que alhora ens aportin més ingressos. Tanta mala gestió d’anys fa sospitar que es prepara el terreny per a la privatització.

Seria perfectament possible minvar una sèrie de partides en hores extra, productivitat, altres remuneracions i ajudes socials i mèdiques als funcionaris (a les quals el PP hi dedica 432.770€) i també retallar les subvencions a entitats i particulars per incrementar les ajudes al comerç local, al foment del turisme, al tercer sector i sobretot les ajudes socials.

De l’Hospici en parlarem un altre dia. Es mereix un comentari complet.

Recordam als lectors que dijous dia 15 el Bloc organitza la presentació del llibre de Miquel Rosselló De la foscor a l’esperança: memòries d’un estudiant antifranquista. A la Casa de Cultura a les 20h.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *