PROGRESSISTES DE FELANITX DEMANA A TRAVÉS DEL CONSELLER ALORDA (PSM) LA DESCLASSIFICACIÓ DEL PLA PARCIAL DE CAN MARÇAL VELL

Progressistes de Felanitx ha demanat al conseller Antoni Alorda (PSM-EN) que sol·liciti al Consell de Mallorca la desclassificació del Polígon 16 del PGO-69 de Felanitx, anomenat Can Marçal Vell, aprovat definitivament l’any 1994 i tramitat des del 1987. Alorda presentarà una Moció davant el proper Ple del Consell de Mallorca.

Les NNSS de l’equip de govern del PP, aprovades inicialment al juny del 2004 i encara pendents de l’aprovació provisional, també inclouen aquest polígon de Can Marçal Vell (PPr21). Es tracta, doncs, d’una planificació desenvolupista de finals dels anys 60s, reactivada vint anys més tard en forma de Pla Parcial i encara no executada, la qual cosa deixa ben clara la seva condició de “rèmora que s’ha d’eliminar d’una planificació urbanística sostenible”, segons Antoni Alorda.

Aquest polígon, situat entre l’hotel Cala Marçal i el camí de cala Brafi, té una superfície de 79.248m2, és a dir, gairebé 8 hectàrees i una edificabilitat de 17 habitatges per ha, és a dir, 134 habitatges. En total, unes 400 places.

Nicolau Barceló, cap de llista de Progressistes de Felanitx a les properes eleccions municipals, considera que “ja és hora d’eliminar aquests excessos tan obsolets, sobretot ara que veim les conseqüències d’altres exemples a l’entorn de la ronda de Portocolom”.

Portocolom encara té 34 hectàrees de nou sòl urbà i urbanitzable, amb una previsió total de 599 habitatges dins nou sòl urbà (sense comptar solars buits o pisos afegits), més o menys dues vegades i mitja la superfície de S’Horta.

Per iniciativa del grup municipal d’Esquerra Unida-Els Verds, dilluns passat dia 5 de març, el Ple de l’Ajuntament de Felanitx va instar la Batlessa de Felanitx Catalina Soler a declarar la caducitat de la llicència de construcció del projecte de 100 habitatges entre els carrers Vapor de Santueri, Santa Maria, Llagosta i Emperador de Portocolom. La moció va comptar amb els nou vots dels regidors de l’oposició.

Per a més informació, Nicolau Barceló tel. 686 26 22 03 i Antoni Alorda 639 619 024.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *