L’inici de la construcció d’una rampa varador dins les instal·lacions del Club Nàutic, prop de la desembocadura del torrent de ca n’Alou, ha aixecat molta inquietud entre els felanitxers. La creixent privatització de la primera línia per part d’aquesta associació preocupa molta gent. La primera reacció ha estat la de culpabilizar l’Ajuntament de Felanitx i la segona acusar l’actual govern balear pel fet de permetre i autoritzar una nova actuació del Club. Així ho hem vist a les xarxes socials, però es tracta d’una error per manca d’informació.

Deixem-ho clar: les autoritzacions per construir la rampa varen ser atorgades per Ports de les Illes Balears abans de les eleccions del mes de maig un poc a la correguda, en previsió que el PP no seguiria al govern. Els amics són els amics. L’actual direcció política de Ports ja va trobar els papers signats i l’Ajuntament no té competències per intervenir en el tema, ja que tot es troba dins territori ports. El Club Nàutic vol ampliar el negoci, oferint el servei de varar embarcacions a canvi d’un pagament i d’aparcar vehicles amb remolc dins la seva zona. Quan al setembre passat, aquest setmanari informava sobre aquest projecte, el president del Club feia tots els possibles per no informar i per minimitzar l’impacte de la nova construcció, conscient del recel que genera.

Precisament l’Ajuntament de Felanitx acordava dilluns passat enviar un escrit a Ports de les Illes Balears prioritzant les actuacions que, a criteri de l’Ajuntament, Ports de les Illes Balears hauria de dur a terme a Portocolom. En el primer lloc de la llista, es proposa la construcció d’una rampa amb funcions similars, però de gestió pública, a l’esplanada davant cas Corso, amb la finalitat de poder clausurar un dia la rampa que hi ha actualment a la part de sa Capella, la qual causa moltes molèsties als veïns de la zona. Si Ports accedeix a aquesta petició municipal, en el futur hi haurà una rampa varador privada i una de pública

I en el segon lloc d’una llista de set punts, hi ha el control del fondeig d’embarcacions dins tota la badia de Portocolom, inclosa (o especialment) la zona de posidònia, la qual cosa s’hauria d’acordar amb l’administració de l’estat.

La rampa varador del Club Nàutic fa perdre encara més la condició de passeig al tram de primera línia que uneix les dues parts de Portocolom. Un motiu afegit per dedicar a Miquel Massutí Alzamora un altre carrer del Port. Per sortir al pas d’alguns comentaris, convé aclarir que no és intenció de l’Ajuntament batejar l’actual passeig amb el nom de Club Nàutic.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *