A principis d’abril, si no hi ha res de nou, les Normes Subsidiàries es duran a aprovació a un ple extraordinari.

Des dels anys 80 sentim xerrar de redactar unes normes per planificar l’urbanisme del nostre terme i deixar enrere el famós pla del 69.
Han hagut de passar més de trenta anys perquè es fes realitat aquesta ordenació urbanística. Durant tots aquest anys per la Sala han passat partits de tots els colors, de dretes i d’esquerres. Recordam que a la legislatura 1999-2003 ja es varen aprovar unes NNSS de forma provisional, però el PP les deixà caducar. Més tard, el mateix PP va aprovar unes altres Normes, a la legislatura 2007-2011, però també les va congelar.

Aquests darrers 12 anys, la Sala, ha estat governada en majoria absoluta pel PP. Això vol dir que han tengut temps de sobre per aprovar-les. El PP no tenia excuses, entre les majories absolutes i ara que tenien els governs autonòmics, era el moment, si no ho feien el ridícul hagués estat majúscul.

No ens hem d’enorgullir d’aprovar-les, ja que som un dels darrers pobles de Mallorca en dur a terme aquesta modificació.
Aquestes normes fan trenta anys tard, han fet que la construcció del polígon industrial s’endarrerís molts anys, han fet que es fessin construccions de forma massiva i s’ha deixat de fer una planificació com calia.

No cal pensar la doblerada que ens han costat aquestes normes, que s’han hagut de refer un parell de vegades, segons el canvi de govern i a les quals hi hem hagut de dedicar molt d’esforç humà de funcionaris. En aquestes, cal esmentar, la gran feina que ha fet l’arquitecta municipal i les persones que li han ajudat, que han intentat fer la seva feina de la manera més eficient.

Ara que aviat entrarà en vigor la nova Llei del Sòl aprovada fa pocs dies, cal fer via per aprovar les normes, perquè si no caldrà modificar-les i encara endarreria més la seva aprovació definitiva.

Són unes Normes, que tot i que no ens han impedit en cap moment veure la seva redacció, no hem tengut en cap moment l’oportunitat de poder donar la nostra opinió. Fins aquesta setmana, que ens han cridat a una reunió per explicar-nos-les a gran trets, no havíem vist la documentació en la seva totalitat. I ara amb un parell de setmanes haurem de comprovar una documentació que ha durat anys elaborar-la. Per tant són unes normes “Made in PP”.

Més endavant, si el PP no ho fa, cosa que dubtam, vos explicarem en gran trets les normes. Però sapigueu que després de l’aprovació al ple s’obrirà un període d’exposició pública on es podran fer al·legacions. Aprofitau per pegar-hi un cop d’ull.

Bloc per Felanitx Urbanisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *