Només amb política, o només amb economia, o només amb reformes socials mecàniques no salvarem ni Europa ni molt manco Felanitx.

Les actuals crisis econòmica i social no es poden combatre només amb xifres i dades estadístiques, a més calen valors. Cal que tenguem una visió engrescadora de com volem que sigui la societat, que sigui el país i que sigui Felanitx. Amb un pla de futur el nostre poble tendria més confiança en ell mateix, i sobretot, més ambició.

La manca d’assumpció de responsabilitat personal, la pèrdua de sentit del bé comú, la creixent força de la cultura del no, la creació d’un clima i d’uns hàbits polítics que desnaturalitzen les persones, la por davant el futur: Tot això ja ho tenim aquí. En un moment així, a tots ens cal superar els dubtes sobre la nostra identitat i sobre la capacitat de renovar-nos i progressar. Que la tenim, com a poble. Però ens calen idees i líders capaços de presentar un projecte de societat renovat. Basat en la democràcia i en l’estat del benestar, però també en més confiança i més credibilitat dels dirigents. Basat en un progrés econòmic i social, però també en l’orgull de ser el que som. És a dir, un projecte basat en la identitat col·lectiva i en la responsabilitat personal.

Felanitx viu un molt mal moment en tots aquests aspectes, tant a nivell econòmic com de confiança, i això ens duu a la cultura del no i a la fragmentació social. Si l’interès general perd pes i la desvinculació individualista domina, és lògic que es generalitzi el rebuig a tot allò d’interès general però que pot ocasionar molèstia personal o simplement no reportar cap benefici individual. Tot això desemboca en una fragmentació de la societat, i a una societat fragmentada cada cop li costa més identificar-se com a comunitat. El resultat és un poble incapaç de proposar-se objectius comuns i realitzar-los.

Així va Felanitx: Sense objectius comuns, sense pla de futur i amb les persones abocades a mirar només per elles mateixes.

Bloc per Felanitx General

Respostes de 0

  1. És una conseqüència molt calculada de com ens volen fer esclaus, tant socialment, com nacionalment. Cap clar i no callar, com aquest Bloc. Ànims i salutacions des del Principat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *