A principis de setembre de l’any passat, poc després de les festes de Sant Agustí, el Bloc feia en aquesta columna una primera valoració de les festes de Sant Agustí en funció de la novetat d’una segona verbena gratuïta i altres qüestions. Abans de l’estiu del 2010, juntament amb el grup socialista, havíem promogut un debat públic sobre les festes i el PP havia adquirit el compromís d’una segona verbena de franc. La gent interessada i l’oposició demanava més, però això és el que es va aconseguir.

Quan el nou ajuntament resultant de les eleccions del 22 de maig prengui possessió, bona part de les decisions sobre les festes de Sant Agustí del 2011 ja s’hauran pres per part de l’actual equip de govern. Es evident que la ciutadania demana un canvi de model en les verbenes, tant pel que fa al concepte de festa com a la gestió, i que el Bloc està disposat a empènyer políticament perquè el canvi sigui una realitat.

Sigui quin sigui el resultat de les eleccions i siguin quins siguin els canvis que es puguin introduir de cara a un nou model de festes (o si només es consolida el canvi d’una segona verbena gratuïta), feim una crida a totes les candidatures que es presenten a les eleccions i els demanam que totes es pronunciïn inequívocament en favor de l’eliminació de les invitacions, siguin entrades o abonaments. Els polítics, els funcionaris i tota la resta de col·lectius que per tradició rebien gratuïtats han de pagar com els altres. Ja passa d’hora. Aquesta campanya electoral és el moment idoni per dir-ho clar davant la ciutadania. Ni privilegis ni clientelisme. La gent ha d’estar contenta perquè es fan bones polítiques, no per un abonament que et fa sentir més important que els que paguen.

Naturalment, els grups que han organitzat activitats de manera altruista durant l’any han de ser recompensats de qualque manera. I si la recompensa ha de ser un abonament, aleshores perfecte. Però la llista de persones que reben aquesta gratuïtat ha de ser pública i transparent, sense que la mateixa persona pugui rebre dos abonaments gratuïts per dues col·laboracions distintes.

O pagam tots o no paga ningú.

Bloc per Felanitx General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *